DIETA WEGAŃSKA

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek Kolacja
Poniedziałek (11.03)
Zielony wegański omlet z pieczywem i warzywami Daktylowe ferrero rocher, owoc Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z kaszą orkiszową Wegańska terrina buraczkowa Sałatka z cieciorką i rzodkiewką z dressingiem czosnkowym
Wtorek (18.03)
Orkiszanka z bakaliami z owocami egzotycznymi Wege rollsy z tortilli ze szpinakiem i warzywami Burgery buraczane w czarnej bułce z warzywami i sosem BBQ Cynamonowe ciasto z bananem Wegański” tatar” na mixie sałat
Środa (19.03)
Sałatka z pomidorami suszonymi, pieczywo Kokosanka wegańska Kotlety szpinakowe z pieczonymi ziemniakami i surówką Wegańskie serowe kuleczki Zupa z ciecierzycy
Czwartek
(20.03)
Wegańska szakszuka, pieczywo Smoothie z melona Gulasz z soczewicy i warzyw z kaszą gryczaną i buraczkami Kinder Country Roladki z ciasta francuskiego z warzywami
Piątek (21.03) Jabłka w cieście naleśnikowym z wegańskim sosem owocowo-jogurtowym Zupa krem z gruszki i pietruszki Wegańskie klopsiki warzywne z sosem koperkowym, ryżem brązowym i marchewką baby Biszkopciki kakaowe Sałatka z czerwoną fasolą
Sobota (22.03) Pasta z groszku z pieczywem i warzywami Kokosowy pudding z tapioki z musem brzoskwiniowym Warzywa w sosie pomidorowym z kaszą kuskus Sałatka grecka z tofu Makaron ryżowy z warzywami po chińsku
Niedziela
(23.03)
Jaglanka z daktylami Wegańskie kotleciki “jajeczne” Kasza pęczak z sosem pieczarkowym i gotowanymi warzywami Koktajl mandarynkowy Warzywa z tofu szybko smażone